MUMS!
Instruktioner
- Börja med bottnen.
Klä en fyrkantig form ca 20x25 cm, med aluminium eller plastfolie.
- Krossa pepparkakorna ganska fint i en mortel eller matberedare.
Arbeta in smöret och tryck ut massan i ett jämnt lager i botten av formen.
- Fortsätt med apelsintryffeln. Tvätta apelsinerna noggrant.
Skala av det yttersta, tunna skalet med en potatisskalare, utan att få med det vita.
- Koka upp vispgrädden tillsammans med apelsinskalet.
Låt stå och dra under lock i 15-20 minuter.
- Hacka under tiden chokladen ganska fint eller kör den i matberedare.
Tillsätt honungen i grädden och ge den ett nytt uppkok.
- Häll den heta grädden överchokladen genom en sil för att få bort apelsinskalet.
- Rör tills chokladen smält eller mixa ihop den med en stavmixer eller i en matberedare.
- Tillsätt smöret och mixa eller rör till en slät och blank tryffelsmet.
- Rör ner apelsinsaften och häll smeten i formen.
- Låt svalna och ställ sedan in kakan i kylen i några timmar tills den stelnat.
- Skär i rutor med en kniv som du sköljer i hett vatten och torkar av mellan varje knivtag.
- Förvara kallt, men ta gärna fram rutorna i rumstemperatur en stund innan de ska serveras.
Publicerat den
7 november 2008
Skriv kommentar