- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Mycket trevlig dessert, men ska vara noggrann.
Instruktioner
- 1. Blanda vetemjöl, salt, vatten och smör i en bunke och arbeta ihop till en smidig deg. använd gärna händerna så att degen blir jämn och lättarbetad.
- 2. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och kärna ur äpplena. Sär dem i klyftor och skiva dem tunt. Blanda bitarna i en skål med socker, russin, ströbröd och hackade nötter.
- 3. Kavla ut degen på en linneduk eller på en omjölad köksbänk eller bakbord. Kavla ut degen mycket tunt c:a 40X45 cm.
- 4. Pensla ovansidan med smör. Lägg fyllningen längs med ena långsidan. Rulla ihop en bit i taget. Ha inte för bråttom och använd gärna en degskrapa till lyfthjälp.
- 5. Pensla rullen med smör vartefter den rullas ihop. Nyp ihop ändarna när den är helt ihoprullad och lyft över den på en plåt med bakplåtspapper. Rullen blir ganska lång så lägg den på diagonalen på plåten. Pensla ovansidan med smör och grädda strudeln på näst nedersta falsen c:a 50 minuter. Pensla den då och då med smör under gräddningen.
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar