Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apfelstrudel

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Detta är något av det godaste! En österrikisk specialite.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och salt. Vispa ihop ljummet vatten, olja och ägg och blanda undan för undan ner det i mjölet. Arbeta ihop en smidig deg. Lägg en duk över degen och låt den stå på varm plats en timme.
  2. Skala, kärna ur och skiva äpplena väldigt tunt. Blanda i en skål: Äppleskivor, kanel, socker och russin.
  3. Kavla degen på en mjölad duk, så tunt som möjligt. Dra ut degen åt alla håll.
  4. Pensla degen med en del av smöret och lägg sedan äppelblandningen jämnt ovanpå. Rulla med hjälp av duken ihop degen som en rulltårta.
  5. Lägg rullen med skarven nedåt på en smord plåt. Grädda i 225 grader, ca 40 min.
  6. Pensla då och då med resten av smöret och lite mjölk.
  7. Sikta florsocker över strudeln och servera den avsvalnad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.