- Serverar: 1 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Detta är något av det godaste! En österrikisk specialite.
Instruktioner
- Blanda mjöl och salt.
Vispa ihop ljummet vatten, olja och ägg och blanda undan för undan ner det i mjölet. Arbeta ihop en smidig deg. Lägg en duk över degen och låt den stå på varm plats en timme.
- Skala, kärna ur och skiva äpplena väldigt tunt.
Blanda i en skål: Äppleskivor, kanel, socker och russin.
- Kavla degen på en mjölad duk, så tunt som möjligt.
Dra ut degen åt alla håll.
- Pensla degen med en del av smöret och lägg sedan äppelblandningen jämnt ovanpå.
Rulla med hjälp av duken ihop degen som en rulltårta.
- Lägg rullen med skarven nedåt på en smord plåt.
Grädda i 225 grader, ca 40 min.
- Pensla då och då med resten av smöret och lite mjölk.
- Sikta florsocker över strudeln och servera den avsvalnad.
Publicerat den
20 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar