Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apfelstrudel från Wien

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den läckra strudeln som serveras på varje café i Wien kan du göra hemma i ditt eget kök. Följ bara receptet noggrant!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda salt och mjöl i matberedare. Gör en grop i mjölet och knäck i ägget. Blanda vatten, olja och ättika. Kör matberedaren och sätt till vätskan. Arbeta samman till en degboll. Lägg degen på mjölad skärbräda. Ställ en varm kastrull över. Låt stå 15 minuter.
  2. Gör fyllningen. Skär äpplena i tunna skivor. Häll över citronsaft. Lägg russinen i rom och låt dra. Blanda socker, vaniljsocker och kanel. Smält 1 msk margarin och rosta ströbröd och sesamfrön långsamt. Sätt ugnen på 175-200 grader.
  3. Kavla och fyll degen. Mjöla en kökshanduk lätt och kavla ut degen på den, efter att degen har fått vila. Kavla så tunt som möjligt. För att få degen papperstunn så sticker du in en mjölad hand under degen och sträcker och drar försiktigt från mitten och utåt kanterna. Dra ut kanterna med fingertopparna och skär bort de allra tjockaste kanterna. Om det går hål någonstans så kan du laga det med degstycken som du skurit bort från kanten. Pensla med 1 msk smält matfett och strö på ströbrödsblandningen. Lägg på äpplena ca 3 cm från kanten.
  4. Strö över mandel, sockerblandning och russin med vätska. Ringla över matfett, spara lite till pensling. Vik in kortsidorna. Rulla ihop strudeln på längden. Lägg på bakplåtspapper med skarven neråt. Grädda 40-50 minuter, pensla då och då med resten av matfettet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • emmelibr 2 oktober 2010

    Hur menar du med att man skall lägga degbollen på en mjölad skärbräda och ställa en varm kastrull på i 15 min? Menar du att man lägger degbollen på en mjälad skärbräda och trycker till degen med en varm kastrullbotten? Hur ska man värma kastrullen? Hur varm ska den vara? hur tunnt skall degen tryckas ut? och varför ska den stå i 15 min? Jättetacksam för svar eftersom ditt recept låter väldigt gott och jag eftersträvar ett äkta recept utan färdigköpt smördeg, som de flesta andra rekommenderar!:-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.