Byt ut aprikoserna mot plommon nu när det snart är säsong för dem!. Skålla och skala dem. Kärna ur och skär plommonen i klyftor.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna (ca 30x40 cm).
- Smält fettet i en gryta och låt det svalna lite. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i fettet. Blanda till en slät smet. Häll den i långpannan. Dela frukten och tag bort kärnorna. Skär halvorna i tunna klyftor. Fördela frukten över kakan. Strö över mandelspånen.
- Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter. Drag kakan ur pannan och stjälp över långpannan. Låt kakan kallna så. Skär kakan i bitar. Sikta gärna lite florsocker över bitarna.
Publicerat den
8 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta blev ju typ kubb?! Fattas det ngt flytande? Bakpulver? Vad missade jag - det blev typ deg, inte smet (jag var förstås ganska snabb på att stoppa i torrvarorna, kan det inverka?). Ska prova igen imorgon för kubben blev god smakmässigt, omän kompakt o torr.