Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikos- eller plommonrutor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Byt ut aprikoserna mot plommon nu när det snart är säsong för dem!. Skålla och skala dem. Kärna ur och skär plommonen i klyftor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna (ca 30x40 cm).
  2. Smält fettet i en gryta och låt det svalna lite. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i fettet. Blanda till en slät smet. Häll den i långpannan. Dela frukten och tag bort kärnorna. Skär halvorna i tunna klyftor. Fördela frukten över kakan. Strö över mandelspånen.
  3. Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter. Drag kakan ur pannan och stjälp över långpannan. Låt kakan kallna så. Skär kakan i bitar. Sikta gärna lite florsocker över bitarna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • goffa 19 augusti 2011

    Detta blev ju typ kubb?! Fattas det ngt flytande? Bakpulver? Vad missade jag - det blev typ deg, inte smet (jag var förstås ganska snabb på att stoppa i torrvarorna, kan det inverka?). Ska prova igen imorgon för kubben blev god smakmässigt, omän kompakt o torr.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.