Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikos- o mandelkaka

 
Skriv ut

Godis och glutenfritt, passar alla.

Ingredienser

Instruktioner

Koka dom torkade aprikoserna i vattnet med kardemumman. 10 minuter på låg värme. Låt svalna i vattnet. Ta undan fem av aprikoserna och dela dom på längden. Lägg resten i en matberedare och tillsätt mandelmjöl, socker, polenta, bakpulver och ägg. Kör på högsta hastigheten en god stund så att aprikoserna finfördelas och du får en fin smet. Häll sedan i citron och rosenvatten och blanda om en stund till. Häll över i en smord och bröad form Lägg dom tio aprikoshalvorna runt kanten och in i ugnen. Grädda i ca 160 grader 50-60 minuter. Låt svalna. Bred sedan på aprikossylten och strö över de hackade pistagenötterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.