Bröden är goda att rosta och servera med färskost och hallonmarmelad.
Instruktioner
- Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt oljan och häll i mjölet. Arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Blanda ner salt, hackade aprikoser och hackad choklad när 1 minut återstår. Täck bunken med bakduk. Låt jäsa ca 1 timme.
- Mjöla två runda brödkorgar, 22 cm i diameter. Dela degen i två delar. Forma till runda bröd. Lägg degen i korgarna. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Stjälp försiktigt upp bröden på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 10 minuter i nedre delen av ugnen, sänk till 200 grader. Grädda ytterligare 10 minuter tills innertemperaturen är 96 grader.
Publicerat den
19 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar