Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikos- och hasselnötsbaguetter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Goda baguetter som passar till till frukosten, middagen eller osten efter maten. I receptet har vi blandat det nyttiga dinkelmjölet med specialvetemjöl för att brödet inte ska bli för kompakt. Brödet smakar fantastiskt med en skiva ädelost eller annan smakrik ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta hasselnötterna i torr panna och gnugga bort skalen i en handuk. Blötlägg aprikoserna 15 min i ljummet vatten om de är hårda. Grovhacka nötter och väl avrunna aprikoser. Smula ner jästen i bunke. Lös ut jästen i lite av vattnet. Häll i resten avvattnet, olivolja, socker, salt, fullkornsmjöl och arbeta in vetemjöl tills degen känna smidig.
  2. Tillsätt hasselnötter, aprikoser och pumpafrö. Arbeta degen tills den släpper i kanten. Låt degen jäsa under bakduk 30 min eller till dubbel storlek. 3. Strö ut lite dinkelmjöl på bakbordet och baka ut till 3 långa, lite vridna baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30–40 min. Sätt ugnen på 250°.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.