Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikos- och ingefärsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här grytan, med grytbitar av nöt, får en mustig och annorlunda smak av matlagningsvin, aprikosmarmelad och inlagd ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i hälften av margarinet i en stekpanna. Lägg över löken i en stekgryta.
  2. Stek köttet, hälften åt gången, i stekpannan så att det får färg. Salta och peppra. Lägg över köttet i stekgrytan.
  3. Vispa ur pannan med lite av vattnet. Tillsätt vatten, buljongtärning, matlagningsvin och lagerblad till grytan. Låt grytan koka under lock i 1 timme.
  4. Rör ner aprikosmarmelad och mellangrädde. Låt grytan koka tills köttet är mört, i ytterligare ca 30 minuter.
  5. Hacka ingefäran fint och tillsätt den till grytan. Om du tycker grytan är tunn kan den redas med 2 msk maizenaredning för mörka såser. Servera köttgrytan med t.ex. couscous med russin och nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.