Saftiga bullar med en överraskande gömma av aprikos och kokos.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke, tillsätt lite av den rumsvarma mjölken. Rör tills jästen löst sig, häll i resten av mjölken.
Tillsätt salt, socker, kardemumma och ägg.
Tillsätt hälften av mjölet och klicka ner smöret.
- Häll i resten av mjölet medn spara lite till utbakningen.
Arbeta ihop till en smidig och blank deg.
Låt jäsa övertäckt minst 1 timma och 30 minuter. Degen kan jäsa upp till 2 timmar och 30 minuter
- Strimla aprikoserna och blanda med övriga ingredienser till fyllningen.
Dela degen i 23 bitar, rulla till bullar.
Lägg dem på en bakpappersklädda plåtar. Gör en fördjupning i varje bulle. Fördela fylllningen i hålen.
Låt jäsa ca 40 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen i ca 7 minuter. Låt bullarna svalna.
Blanda florsocker och vatten. Bred på lite på varje bulle och strö på kokos.
Publicerat den
22 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar