Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikos- och kokosgömmor

 
  • Serverar: 23 portioner
Skriv ut

Saftiga bullar med en överraskande gömma av aprikos och kokos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke, tillsätt lite av den rumsvarma mjölken. Rör tills jästen löst sig, häll i resten av mjölken. Tillsätt salt, socker, kardemumma och ägg. Tillsätt hälften av mjölet och klicka ner smöret.
  2. Häll i resten av mjölet medn spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig och blank deg. Låt jäsa övertäckt minst 1 timma och 30 minuter. Degen kan jäsa upp till 2 timmar och 30 minuter
  3. Strimla aprikoserna och blanda med övriga ingredienser till fyllningen. Dela degen i 23 bitar, rulla till bullar. Lägg dem på en bakpappersklädda plåtar. Gör en fördjupning i varje bulle. Fördela fylllningen i hålen. Låt jäsa ca 40 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i ca 7 minuter. Låt bullarna svalna. Blanda florsocker och vatten. Bred på lite på varje bulle och strö på kokos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.