Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikos- och kokosrutor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Dessa rutor kan man smaksätta med 3 alternativ: Äkta likör (aprikos i brandy), med liköressens eller med bara aprikos arom. Men räkna med strykande åtgång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Vänd ner kokosflingorna och smaksätt efter önskemål (likör, essens, arom). Tillsätt hushållsfärgen och rör om. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter. Låt svalna.
  3. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät och aprikosfärgad glasyr. Bred ut den över kakan och garnera efter önskemål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.