Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikos- och mandelprickar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa ljuvliga små kakor imponerar. De är förvånansvärt lätta att göra men ser ut som riktiga konditorkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda mandel, florsocker och smör i en mixer. Tillsätt 1 ägg, maizena och vaniljsocker. Mixa till en slät kräm.
  3. Vispa grädden.lätt. Vispa 2 ägg och strösocker pösigt. Tillsätt mandelkrämen och vispgrädde.
  4. Kavla ut smördegsplattorna så att de blir kvadratiska, ca 15x15 cm. Dela varje platta i fyra kvadrater. Tryck fast smördegen i formarna.
  5. Lägg ½ tsk aprikosmarmelad i varje form. Fyll sedan på med mandelsmet till 3/4.
  6. Lägg lite mandelspån på toppen av varje form. Grädda kakorna cirka 20 minuter. Stjälp upp kakorna ur formarna medan de fortfarande är varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.