Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikos- och marängsnittar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Mumsiga fyrkanter som bakas i liten långpanna eller lasagneform.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 180 grader. Smörj och bröa en liten fyrkantig bakform. Rör mjölet samman med smör, vaniljeessens, salt, äggula och 50 g av sockret. Fördela degen i jämt lager i bakformen. Pricka degen med en gaffel och grädda degplattan i 10 minuter.
  2. Vispa äggvitan hård, och därefter tillsätts resten av sockret (50 g). Vispa massan tills den hård och blank. Vänd försiktigt ned de hackade val- och pekannötterna, men rör inte för mycket.
  3. Tag ut bakformen ur ugnen och bred ut aprikosmarmeladen över kakan, därefter fördelas marängmassan över kakan i jämt lager.
  4. Kakan gräddas nu i 20 minuter tills marängen är spröd och gyllenbrun. Låt kakan avsvalna på ett bakgaller. När kakan svalnat skärs den upp i önskad storlek (10x2,5 cm), innan den ska servas.
  5. Baktips: Aprikos- och marängsnittar kan hålla sig färska i en lufttät behållare i upp till 3 dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.