Mumsiga fyrkanter som bakas i liten långpanna eller lasagneform.
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 180 grader. Smörj och bröa en liten fyrkantig bakform. Rör mjölet samman med smör, vaniljeessens, salt, äggula och 50 g av sockret. Fördela degen i jämt lager i bakformen. Pricka degen med en gaffel och grädda degplattan i 10 minuter.
- Vispa äggvitan hård, och därefter tillsätts resten av sockret (50 g). Vispa massan tills den hård och blank. Vänd försiktigt ned de hackade val- och pekannötterna, men rör inte för mycket.
- Tag ut bakformen ur ugnen och bred ut aprikosmarmeladen över kakan, därefter fördelas marängmassan över kakan i jämt lager.
- Kakan gräddas nu i 20 minuter tills marängen är spröd och gyllenbrun. Låt kakan avsvalna på ett bakgaller. När kakan svalnat skärs den upp i önskad storlek (10x2,5 cm), innan den ska servas.
- Baktips: Aprikos- och marängsnittar kan hålla sig färska i en lufttät behållare i upp till 3 dagar.
Publicerat den
6 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar