Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikos- och pinjenötsspäckad fläskkarré

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen på 175 grader. Smält en klick smör i en stekpanna, lägg i selleri, lök, 1 msk salvia och 1 msk timjan. Salta, peppra och rör om och låt mjukna i cirka 5 min. Smula ner brödet och lägg tillsammans med pinjenötterna och aprikoshacket i en skål. Häll över lökselleriblandningen, salta, peppra och rör om. Putsa köttet och skär en ficka längs med hela ena sidan. Lägg fyllningen i fickan, nyp ihop den och bind ihop köttet med ett matsnöre. Klappa in utsidan av köttet med resterande örter, salt och peppar. Lägg karrén i en ugnsfast form och stek i ugnen i cirka 2 timmar. Ta ut, och låt köttet vila i 20 minuter under folie. Ta bort snöret och skär upp rejäla skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.