Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikosbollar med vit choklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 32 portioner
Skriv ut

Syrliga bollar med vit choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda aprikoser, citronsaft, farinsocker, citronskal och grädde i en tjockbottnad kastrull och rör om på svag värme tills sockret har lösts upp helt.
  2. Koka upp, sänk värmen något och sjud i 10-15 minuter eller tills all vätska har absorberats och aprikoserna är mjuka. Ta kastrullen av värmen och låt svalna något.
  3. Lägg färskosten i en skål och vispa den ljus och krämig med elvisp. Tillsätt aprikosblandningen och vispa i 3 minuter eller tills smeten är någorlunda slät.
  4. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna något. Häll ned den smälta chokladen i bunken med aprikossmet och vispa i 1 minut eller tills smeten är slät.
  5. Ställ i kylskåp 15 minuter eller tills den börjar få fast konsistens.
  6. Blanda kokos och riven choklad i en bunke. Rulla aprikossmeten till små bollar, en rågad tesked åt gången. Vänd bollarna i kokosblandningen, lägg dem på en bricka och ställ dem i kylskåp tills de har fast konsistens

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • frucaos 22 december 2009

    Tycker att citronsmaken dränker aprikoserna för mycket, så nästa gång tänker jag dra ner på citrusen. Antingen skippa skalet helt eller halvera mängden i alla fall. Annars trevliga små godbitar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.