Syrliga bollar med vit choklad.
Instruktioner
- Blanda aprikoser, citronsaft, farinsocker, citronskal och grädde i en tjockbottnad kastrull och rör om på svag värme tills sockret har lösts upp helt.
- Koka upp, sänk värmen något och sjud i 10-15 minuter eller tills all vätska har absorberats och aprikoserna är mjuka. Ta kastrullen av värmen och låt svalna något.
- Lägg färskosten i en skål och vispa den ljus och krämig med elvisp. Tillsätt aprikosblandningen och vispa i 3 minuter eller tills smeten är någorlunda slät.
- Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna något. Häll ned den smälta chokladen i bunken med aprikossmet och vispa i 1 minut eller tills smeten är slät.
- Ställ i kylskåp 15 minuter eller tills den börjar få fast konsistens.
- Blanda kokos och riven choklad i en bunke. Rulla aprikossmeten till små bollar, en rågad tesked åt gången. Vänd bollarna i kokosblandningen, lägg dem på en bricka och ställ dem i kylskåp tills de har fast konsistens
Publicerat den
15 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tycker att citronsmaken dränker aprikoserna för mycket, så nästa gång tänker jag dra ner på citrusen. Antingen skippa skalet helt eller halvera mängden i alla fall. Annars trevliga små godbitar!