Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikosbröd

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Gott frukost bröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg havregrynen i en bunke häll över 7 dl kokande vatten och låt svalna till 37 grader Häll i 3 dl 37 gradigt vatten i assistenten. Lös upp jästen i resten av degspadet och tillsätt olja, hackade aprikoser, salt och havregryns smeten.
  2. Tillsätt mjölet, men spar lite till utbakningen. Arbeta ihop till en blank och smidig deg. Jäs degen övertäckt i 30 minuter.
  3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta ev in mer mjöl. Knåda åter degen smidig. Dela degen i fyra delar. Forma delarna till fyra limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt eller i formar. Låt jäsa i 20-30 minuter under bakduk.
  4. Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 45 min Låt dem svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.