Starkt piffig i smaken.
Passar utmärkt till t.ex. parmesanost, robiolaost (mjuk lite sur ost) eller med grillat kött..
Instruktioner
- Halvera aprikoserna och ta bort kärnorna. Skär i små bitar.
- Pressa saften ur apelsinerna och citronen.
Blanda aprikoserna med saften, hetta upp och låt koka i 5-8 minuter.
- Lägg fruktmassan in en stor sil och låt stå över natten.
- Häll saften i en gryta. Halvera chilifrukten, ta bort kärnhuset och skär den i ringar. Lägg dem i grytan tillsammans med saften.
- Blanda i gelésockret och hetta upp. Låt koka tills det börja stelna. (Om du inte låter det koka för stark bildas inget skum som du måste ta bort, innan du häller på glas)
- Gör tallriksprovet, är gelén färdig så häll upp i rena glas.
- Skruva på locket och vänd glasen upp och ner. Låt kallna upp och nervända.
- Servera efter ca 14 dagar. Bevara på ett sval och mörkt ställe.
- Med fruktmassan kan du göra en annan marmelad.
Publicerat den
23 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar