Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikoskakor

 
  • Serverar: 48 portioner
Skriv ut

Smaskiga småkakor med finhackade aprikosbitar i smeten. Aprikosmarmelad på toppen förhöjer smaken och ger fin färg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett, Philadelphiaost och socker poröst. Blanda ned ägg, citronskal och -saft, vaniljsocker och aprikosbitar. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör sedan ned det i smeten. Blanda om väl. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
  2. Forma degen med mjölade händer till små bollar, ca 2 1/2 cm i diameter, och lägg dem på smord plåt. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick aprikosmarmelad. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175° ca 15 minuter.
  3. Lägg över kakorna på bakgaller och låt dem kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.