Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikoskakor med smultäcke

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Dessa kakor går bra att göra i förväg. Förvara dem i frysen tills de ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Sätt ugnsgallret i mitten. Klä en liten ugnsfast form med bakplåtspapper.
  2. Låt aprikoserna rinna av i en nätsil, spara juicen. Lägg aprikoserna på dubbelt hushållspapper så att all fruktsaft sugs upp.
  3. Lägg ut sockerkaksskivorna tätt intill varandra på plåten. Fördela aprikoshalvorna ovanpå sockerkaksskivorna.
  4. Blanda den sparade aprikosjuicen med crème fraiche, kanel, ägg, rivet apelsinskal och apelsinsaft i en skål. Blanda noga och häll blandningen över kakan med aprikoser.
  5. Grädda 40 minuter i ugnen. Ta ut plåten ur ugnen. Blanda farinsocker, mjöl och matfett till en grynig massa och strö blandningen över kakan. Sätt in plåten i ugnen och grädda ytterligare 10-15 minuter eller tills ytan är krispig och gyllenbrun. Låt kakan svalna på plåten och skär den sedan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.