Dessa kakor går bra att göra i förväg. Förvara dem i frysen tills de ska serveras.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Sätt ugnsgallret i mitten. Klä en liten ugnsfast form med bakplåtspapper.
- Låt aprikoserna rinna av i en nätsil, spara juicen. Lägg aprikoserna på dubbelt hushållspapper så att all fruktsaft sugs upp.
- Lägg ut sockerkaksskivorna tätt intill varandra på plåten. Fördela aprikoshalvorna ovanpå sockerkaksskivorna.
- Blanda den sparade aprikosjuicen med crème fraiche, kanel, ägg, rivet apelsinskal och apelsinsaft i en skål. Blanda noga och häll blandningen över kakan med aprikoser.
- Grädda 40 minuter i ugnen. Ta ut plåten ur ugnen. Blanda farinsocker, mjöl och matfett till en grynig massa och strö blandningen över kakan. Sätt in plåten i ugnen och grädda ytterligare 10-15 minuter eller tills ytan är krispig och gyllenbrun. Låt kakan svalna på plåten och skär den sedan i bitar.
Publicerat den
30 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar