Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikosknödel

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Marillenknödel, som de heter i Österrike, är en mycket populär efterrätt. Det svåra är att få en följsam deg men det är väl värt besväret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Det svåra är att få degen följsam och det är dessutom flera moment som måste genomföras men det är väl värt besväret. När man väl gjort dem första gången så går det lättare nästa gång.
  2. Blanda alla ingredienser till degen och låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.
  3. Koka upp en stor kastrull med vatten. Kärna ur aprikoserna försiktigt utan att de spricker helt och ersätt kärnan med en sockerbit.
  4. Häll resterande vetemjöl i en djup tallrik och klicka ner deg så det blir en klick till varje aprikos och rulla den till en boll. Varje aprikos ska täckas av ett tunt lager deg och det görs enklast genom att trycka ut degbollen i handen och forma den runt aprikosen utan att några hål bildas. Ha väl mjölade händer.
  5. Lägg ner alla knödel i kokande vatten med hjälp av en hålslev och låt dem koka på hög värme tills de flyter upp. Se till så de inte fastnar på botten.. Det tar ca 8 minuter. Stäng av och låt dem stå på eftervärmen ett par minuter.
  6. Stek ströbröd och socker gyllenbrunt i smör. Ta upp knödeln med hålslev och rulla dem i ströbrödet. Lägg upp dem på serveringsfat och pudra över florsocker. Servera dem varma med skirat smör.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.