Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikosmakroner

 
  • Serverar: 90 portioner
Skriv ut

Aldrig tidigare har den gamla klyschan försvinnande goda passat så bra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Aprikoskräm: Hacka aprikoserna och lägg dem i en skål. Koka upp vatten och häll det över aprikoserna så att det täcker. Låt svalna. Låt aprikoserna rinna av och mixa dem med florsockret till en slät kräm. Ställ i kylen.
  2. Skålla, skala och mal mandeln. Mixa den med ½ dl florsocker.
  3. Vispa äggvitorna till fast skum i en torr och ren bunke. Tillsätt socker och 2 dl florsocker, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet. Sikta ner den malda mandeln eller mandelmjölet.
  4. Spritsa ut smeten i 1 cm stora klickar på två plåtar med bakplåtspapper. Banka plåten i bänken så att de flyter ur lite. Låt vila i rumstemperatur 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Grädda mandelbottnarna mitt i ugnen 7-8 minuter tills de lossnar från plåten. Ta ut och låt kallna.
  6. Lägg ihop bottnarna två och två med en klick aprikoskräm emellan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.