Aldrig tidigare har den gamla klyschan försvinnande goda passat så bra!
Instruktioner
- Aprikoskräm: Hacka aprikoserna och lägg dem i en skål. Koka upp vatten och häll det över aprikoserna så att det täcker. Låt svalna. Låt aprikoserna rinna av och mixa dem med florsockret till en slät kräm. Ställ i kylen.
- Skålla, skala och mal mandeln. Mixa den med ½ dl florsocker.
- Vispa äggvitorna till fast skum i en torr och ren bunke. Tillsätt socker och 2 dl florsocker, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet. Sikta ner den malda mandeln eller mandelmjölet.
- Spritsa ut smeten i 1 cm stora klickar på två plåtar med bakplåtspapper. Banka plåten i bänken så att de flyter ur lite. Låt vila i rumstemperatur 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda mandelbottnarna mitt i ugnen 7-8 minuter tills de lossnar från plåten. Ta ut och låt kallna.
- Lägg ihop bottnarna två och två med en klick aprikoskräm emellan.
Publicerat den
1 april 2010
Skriv kommentar