Putsa och skär kycklingfiléerna i bitar, ca 3x3 cm.
Halvera och pressa saften ur limen. Kärna ur och skär chilin i bitar.
Mixa limesaft, chili, aprikosmarmelad, soja, olja och socker med mixerstav. Blanda kycklingen med marinaden och låt stå i kylskåpet och marinera ca 6 timmar.
Dupp:
Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna tills de fått fin färg. Skala och finriv ingefäran, halvera och pressa saften ur limen. Blanda ingefära, limsaft, soja, vatten, socker, majsstärkelse och olja i en kastrull. Låt koka upp under omrörning.
Låt dippen kallna. Blanda i sesamfrön och gräslök precis före servering.
Låt kycklingbitarna rinna av och trä upp dem på små blötlagda grillspett av trä, krydda med salt.
Grilla spetten runtom på utegrill eller i en grillpanna ca 10 minuter, tills de är helt genomstekta.
Servera spetten med dippen.