Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikosmarinerade kycklingspett med sesamdressing

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Perfekt på buffén

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skär kycklingfiléerna i bitar, ca 3x3 cm. Halvera och pressa saften ur limen. Kärna ur och skär chilin i bitar. Mixa limesaft, chili, aprikosmarmelad, soja, olja och socker med mixerstav. Blanda kycklingen med marinaden och låt stå i kylskåpet och marinera ca 6 timmar.
  2. Dupp: Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna tills de fått fin färg. Skala och finriv ingefäran, halvera och pressa saften ur limen. Blanda ingefära, limsaft, soja, vatten, socker, majsstärkelse och olja i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Låt dippen kallna. Blanda i sesamfrön och gräslök precis före servering.
  3. Låt kycklingbitarna rinna av och trä upp dem på små blötlagda grillspett av trä, krydda med salt. Grilla spetten runtom på utegrill eller i en grillpanna ca 10 minuter, tills de är helt genomstekta. Servera spetten med dippen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.