Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikosmarmelad med ingefära

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Interessant marmelad med spännande smak. passar utmärkt till frukost, eller kan den piffa upp lite trist dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Den här marmeladen kan göras på två sätt. Antingen:
  2. Väger du fruktköttet som har blivit över när du gjort Aprikosgelé med chilifrukter http://www.matklubben.se/recept/aprikosgele_med_chilifrukter_33890.html
  3. Lägg till halva vikten i socker Lägg till 2 eller 3 matskedar färsk riven ingefär Sedan följer du recept son står i beskrivningen.
  4. Eller, följer du recptet här från början,
  5. Halvera aprikoserna och ta bort kärnorna. Skär i små bitar.
  6. Pressa saften ur apelsinerna och citronen. Riv ingefäran.
  7. Blanda alla ingredienserna och låt koka upp. Låt koka tills det börja stelna.
  8. Gör tallriksprovet, är gelén färdig så häll upp i rena glas.
  9. Skruva på locket och vänd glasen upp och ner. Låt kallna upp och nervända.
  10. Servera efter ca 14 dagar. Bevara på ett sval och mörkt ställe.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Majkan 9 januari 2009

    Tack för ett intressant recept! Ska testas! Marika

  • brii 11 juli 2009

    vad kul att du gillar den! bacius

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.