Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikosmuffins med cointreau

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Muffins med aprikoser, dadler och apelsinlikör. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med solrosolja eller placera 12 pappersformar i dem.
  2. Sikta ner mjöl och bakpulver i en stor skå. Rör smör och socker luftigt i en separat stor skål och rör därefter ner de uppvispade äggen. Slå på mjölk, grädde och apelsinlikör och tillsätt sedan hackade aprikoser och dadlar.
  3. Blanda samman försiktigt. Tillsätt fruktblandningen till de torra ingredienserna rör snabbt ihop, bara så att smeten blir precis blandad. Rör inte för länge — det kan gärna finnas lite klumpar i smeten.
  4. Fördela muffinssmeten i fördjupningarna eller pappersformarna i muffinsplåten (de skall fyllas till ungefär två tredjedelar).
  5. Rör samma råsocker, kanel och rivet apelsinskal till kaneltäcket i en liten skål. Strö blandningen över muffinsen och grädda dem i 190° varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna.
  6. Ta ut muffinsen och servera dem varma eller låt dem kallna på ett bakgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.