Muffins med aprikoser, dadler och apelsinlikör. Mums!
Instruktioner
- Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med solrosolja eller placera 12 pappersformar i dem.
- Sikta ner mjöl och bakpulver i en stor skå.
Rör smör och socker luftigt i en separat stor skål och rör därefter ner de uppvispade äggen. Slå på mjölk, grädde och apelsinlikör och tillsätt sedan hackade aprikoser och dadlar.
- Blanda samman försiktigt. Tillsätt fruktblandningen till de torra ingredienserna
rör snabbt ihop, bara så att smeten blir precis blandad. Rör inte för länge — det kan gärna finnas lite klumpar i smeten.
- Fördela muffinssmeten i fördjupningarna eller pappersformarna i muffinsplåten (de skall fyllas till ungefär två tredjedelar).
- Rör samma råsocker, kanel och rivet apelsinskal till kaneltäcket i en liten skål. Strö blandningen över muffinsen och grädda dem i 190° varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna.
- Ta ut muffinsen och servera dem varma eller låt dem kallna på ett bakgaller.
Publicerat den
25 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar