Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver och sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt aprikosspad och mjölk.
Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat papper och dra bort pappret som kakan har gräddats på. Täck över kakan med långpannan och låt den kallna.
Rör matfett och florsocker poröst. Tillsätt kakao och vaniljsocker. Rör så att allt blandas väl. Tillsätt äggulan och aprikosspad. Låt aprikoserna rinna av och dela dem i mindre bitar.
Bred chokladkrämen över kakan och fördela aprikoserna ovanpå. Rulla samman kakan och lägg den med skarven nedåt. Låt den ligga kallt tills den ska serveras.
Tips!
Ställ rullen i frysen ca 30 minuter innan servering så blir den lättare att skiva.