Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikosrulle med chokladsmörkräm

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

MUMS!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver och sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt aprikosspad och mjölk.
  3. Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  4. Stjälp upp kakan på sockrat papper och dra bort pappret som kakan har gräddats på. Täck över kakan med långpannan och låt den kallna.
  5. Rör matfett och florsocker poröst. Tillsätt kakao och vaniljsocker. Rör så att allt blandas väl. Tillsätt äggulan och aprikosspad. Låt aprikoserna rinna av och dela dem i mindre bitar.
  6. Bred chokladkrämen över kakan och fördela aprikoserna ovanpå. Rulla samman kakan och lägg den med skarven nedåt. Låt den ligga kallt tills den ska serveras.
  7. Tips! Ställ rullen i frysen ca 30 minuter innan servering så blir den lättare att skiva.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.