Här gäller det att kavla tunt. Kakorna kräver lite pyssel men resultatet blir en elegant godbit med aprikosfyllning och en garnering med god smak av honung och apelsin.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, kokos, florsocker, anis och matfett skuret i bitar. Använd matberedare eller elvisp. Arbeta samman allt till en deg. Låt degen vila i kylen cirka 15 minuter.
- Kavla ut degen till en tunn platta. Ta med ett kakmått ut 50 kakor. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 6 minuter. Låt dem svalna.
- Lägg samman kakorna två och två med lite aprikosmarmelad mellan. Gör glasyren: Blanda honung och socker i en kastrull. Låt blandningen koka cirka 2 minuter.
- Häll i apelsinsaften. Låt allt koka ihop till en sirapsliknande konsistens, cirka 10 minuter. Bred glasyren på kakorna. Glasyren stelnar på ett par minuter.
Publicerat den
12 juli 2008
Skriv kommentar