- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett recept som bygger på den franska äppelkakan Tarte Tatin, men här använder vi i stället färska aprikoser. Från Allers nr 34/09.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda samman mjöl, smör och florsocker till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta ihop degen. Låt vila kallt i minst 30 minuter.
- Dela och kärna ur aprikoserna. Hetta upp en stekpanna av gjutjärn, lägg i smör och socker och låt det smälta tills det börjar få färg. Lägg i aprikoserna med den kupiga sidan nedåt.
- Kavla ut degen till en rundel, större än stekpannan. Placera den över aprikoserna och tryck ned vid kanterna. Sätt in stekpannan i ugnen och grädda tills degen har fått färg, 30-35 minuter.
- Ta ut tarten och låt svalna något. Skär med kniv runt kanten och stjälp upp på ett stort fat. Servera ljummen med vaniljglass.
Publicerat den
31 augusti 2009
Skriv kommentar