Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Arabisk aprikoskaka med pistagenötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Serveras med vanlijsås till kaffe,eller som efterätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader . Mal pistagenötterna Rör smör och socker poröst Tillsätt pistagenötterna Knäck och dela äggen i gulor och vitor.Rör ner gulorna en i taget i smeten Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten Bred ut smeten i en smord och bröad ungsäker form med löstagbar kant ca 22cm i diameter Dela aprikoserna i klyftor och tryck ner dem lätt i smeten Grädda i ca 30 minuter i mitten av ugnen Låt svalna,sikta lite florsocker före servering
  2. Njut kakan med vaniljsås

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Boboo 19 april 2015

    Låter jättegott, jag är inte duktig på att baka (föredarar matlagning) men denna ska jag testa att göra. Tack för receptet //Kristin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.