Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Arabisk kryddkaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Denna kaka blir riktigt festlig då den garneras med smält choklad, hackad mandel m. m.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda ihop vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, hackad mandel, salt, kanel, kakao och vaniljsockret och rör ner det växelvis med mjölken.
  2. Grädda kakan i 200 grader eller sänk ungstemperaturen till 180 grader om du gräddar i varmluftsugn. Grädda kakan i ca 1 timme.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller i microugn och häll den över den avsvalnade kakan. Garnera med hackade nötter, mandel eller nonpareller innan chokladen stelnar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • solvik207 13 oktober 2010

    Den var en riktig hit! Kommer att vara en kaka jag gör flera gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.