- Serverar: 15 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Mycket goda som förrätt eller på en buffé med antipasti
Instruktioner
- Risblandning:
Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken genomskinlig i en kastrull med olja. Lägg i riset och fräs någon minut utan att det tar färg. Koka upp buljongen i en kastrulll. Späd riset med lite buljong i taget och låt buljongen koka in i riset. Koka ca 20 minuter.
- Fyllning:
Rör ner smör och parmesan i riset och låt det svalna. Lägg gärna riset i en form, så svalnar det snabbare. Ta en klick ris och forma det till en boll i handen. Gör en fördjupning i mitten och lägg i en bit mozzarella och lite basilika.
- Panering:
Forma riset till en boll med mozzarellan i mitten. Låt vila i 15 minuter. Rulla sedan bollen först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
- Fritering: Häll oljan i en kastrull och värm oljan till 170 grader. Fritera några bollar i taget tills de fått fin färg. Låt rinna va på hushållspapper.
- Servera med oliver, soltorkade tomater, salami och lufttorkad skinka.
Publicerat den
10 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar