Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Argentinsk köttfärspaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Russin, oliver, paprika och kummin är några av de ingredienser som du använder i denna spännande köttfärspaj från Argentina. Istället för pajdeg täcker du köttfärsröran med kanelkryddat potatismos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Kärna ur och hacka paprikan. Skålla, skala och grovhacka tomaterna och grovhacka oliverna. Lägg russinen i varmt vatten en stund och låt dem rinna av.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna eller tjockbottnad gryta och fräs lök och paprika tills den blivit mjuk utan att få färg. Pressa ner vitlöken, tillsätt färsen och bryn under omrörning.
  3. Blanda ner tomater, oliver, russin och kryddor och låt färsen koka ihop några minuter. Häll färsen i en ugnssäker form. Koka äggen, skala och hacka dem och strö dem över köttfärsen.
  4. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Mosa den med en potatisstöt. Koka upp mjölken, blanda den med moset och arbeta det luftigt. Blanda ner matfett, ägg och kanel och bred moset över köttfärsen. Rita ett mönster med en gaffel i moset och grädda pajen i 225 grader, 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tesslatess 4 december 2012

    Supergott! Den kommer att lagas fler gånger =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.