- Serverar: 24 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En fralla med lite mer smak.
Aromen under gräddningen förgyllde hela köket.
Även avsvalnad har de en mild korianderarom.
Liksom källarfrallor så går dessa bra att frysa.
Instruktioner
- Smält smöret och tillsätt grädde och vatten, låt bli fingervarmt 37 grader.
Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av degvätskan.
- Tillsätt resten av vätskan samt salt, socker, koriander och det mesta av mjölet.
Blanda med degkrokar till allt blandats och tillsätt då russinen.
- Knåda med degkrokar minst 10 minuter, degen ska bli fast och lätt släppa bunkens kanter.
Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
- Vält upp degen på mjölat bakbord och knåda.
Dela i 24 delar och rulla varje del till en rund bulle.
Placera på bakplåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen ca 13-15 minuter.
Låt svalna övertäckta på galler.
Publicerat den
28 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar