Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aromatisk fralla med russin

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En fralla med lite mer smak. Aromen under gräddningen förgyllde hela köket. Även avsvalnad har de en mild korianderarom. Liksom källarfrallor så går dessa bra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och tillsätt grädde och vatten, låt bli fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av degvätskan.
  2. Tillsätt resten av vätskan samt salt, socker, koriander och det mesta av mjölet. Blanda med degkrokar till allt blandats och tillsätt då russinen.
  3. Knåda med degkrokar minst 10 minuter, degen ska bli fast och lätt släppa bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Vält upp degen på mjölat bakbord och knåda. Dela i 24 delar och rulla varje del till en rund bulle. Placera på bakplåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 13-15 minuter. Låt svalna övertäckta på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.