Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aronialikör

(2 kommentarer)  
Skriv ut

En likör av det ovanliga slaget att överraska den som redan provat allt. Den blir djupt rubinröd och smakar lite åt portvinshållet. En häckväxt som på 80-talet kom hit från Nordamerika. Många vet inte hur användbar den är, saft.sylt, gelé och som här till likör.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Lägg bären i en glasburk, häll på vodkan och sätt på lock.
 2. Låt burken stå ljust i cirka en månad. Skaka om då och då.
 3. En liten strimma tunnskalad lime (inget vitt får komma med risk för beska) efter halva dragningstiden ger en uppfriskande syrlighet.
 4. Sila av spriten, blanda den med sirapen.
 5. Fyll på flaska. Lagras mörkt några månader.
 6. Den är tacksam att experimentera med, exempelvis kan vodkan helt eller delvis ersättas med mörk rom eller konjak, den vita sirapen med mörk sirap.

Kommentarer (2)

 • sikaal 12 november 2012

  Nu har jag/vi smakat på Aronialikören! Den var jättegod, kanske något söt, men jag hade i några droppar limejuice, då blev den toppen. (Jag använde inget limeskal, ville känna den naturell första gången). Nu har jag satt en omgång till!! Jättebra recept som jag också använt till svarta vinbär.

 • Anna 21 oktober 2019

  Hej ! Jag Fick en ide`om att göra Aronilikör . Bären har nu legat i sprit och rom snart en månad . Jag har silat och mätt upp att det blir 8dl sprit , nu kommer jag till ett moment som jag själv har svårt att lösa . Jag vill göra en sockerlag ,men vet inte hur mycket jag ska göra ? Ok , 8dl sprit har jag och ska jag då göra en sockerlag på 5 dl vatten och 5 dl socker till den mängd sprit ? Hur vet jag hur många likörflaskor jag ehöver köpa för den mängd likör det blir när den är klar ? Tack på förhand Mvh Anna Mva Anna

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.