Fantastiskt goda och populära kakor. Inte så konstigt, punsch, choklad och nötter smakar jättegott tillsammans!
Instruktioner
- Ugn 225 grader
- Mal nötterna och arbeta raskt ihop alla ingredienserna till en deg.
- Rulla ut degen till knappt fingertjocka längder. Skär längderna till ca 5 cm långa kakor.
- Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och grädda dem mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Låt kakorna kallna
- Bryt sönder chokladen till fyllningen och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn. Koka upp smör och grädde. Vispa ner det i den smälta chokladen under kraftig vispning. Låt tryffelsmeten svalna men den ska fortfarande vara bredbar. Måste vispas länge!
- Bred krämen på hälften av kakorna och tryck fast resten av kakorna ovanpå. Låt krämen stelna.
- Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikrovågsugnen till garneringen. Doppa ändarna på kakorna i chokladen. Lägg kakorna på smörpapper tills chokladen har stelnat.
Publicerat den
20 juli 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Det stod inte vad det skulle vara för temperatur i ugnen så jag satte 200 grader, och det blev bra. Familjen gillade kakorna, men chokladen stelnade aldrig helt så kakorna blev kladdiga i ändarna. Det var goda kakor så de får en fyra i betyg.