Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Arrakstårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

Perfekt att frysa helt färdig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med krämen. Blanda äggulor, socker och kaffegrädde och koka upp under ständig omrörning. Låt svalna något och vispa i det rumsvarma smöret lite i taget. Tillsätt arraksessensen när krämen kallnat och ställ i kylen några timmar eller över natten.
  2. Bottnar: Smält smöret och häll i kallt vatten. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och mald mandel och rör ned detta i äggblandningen tillsammans med smör/vatten. Grädda i en form, ca 21 cm, i 175 gr ca 30 minuter.
  3. Dela kakan mitt itu och lägg på krämen. Smält nougaten i vattenbad eller micro och bred detta över kakan och dekorera med t ex flagad mandel eller vad du gillar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • emmelie_thari 6 juli 2011

    Hade gärna fått smaka mer arrak. Men annars mycket god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.