Perfekt att frysa helt färdig.
Instruktioner
- Börja med krämen. Blanda äggulor, socker och kaffegrädde och koka upp under ständig omrörning. Låt svalna något och vispa i det rumsvarma smöret lite i taget.
Tillsätt arraksessensen när krämen kallnat och ställ i kylen några timmar eller över natten.
- Bottnar:
Smält smöret och häll i kallt vatten.
Vispa ägg och socker.
Blanda mjöl, bakpulver och mald mandel och rör ned detta i äggblandningen tillsammans med smör/vatten.
Grädda i en form, ca 21 cm, i 175 gr ca 30 minuter.
- Dela kakan mitt itu och lägg på krämen.
Smält nougaten i vattenbad eller micro och bred detta över kakan och dekorera med t ex flagad mandel eller vad du gillar.
Publicerat den
6 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hade gärna fått smaka mer arrak. Men annars mycket god!