Ytterligare ett gammalt veckotidningsrecept, Allers någon gång på tidigt 80-tal. Farligt god !!!!!!!!!
Instruktioner
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver väl och rör ner det växelvis med det avsvalnade margarinet i äggsmeten. Blanda ner smaksättningen ordentligt. Klipp till ett bakplåtspapper, stort som bakformen - en avlång 1 1/2 litersform. Smörj formen väl, tryck ner bakplåtspapperet och pensla även detta med margarin. Mjöla formen lätt.
Fyll på med smet och grädda längst ner i ugnen i 175º i ca 45 minuter. Prova med sticka efter 30 minuter - bottnen ska tas ut så snart den släpper kanterna och inte känns kladdig.
Låt kakan svalna och stjälp upp den. Drag bort papperet när den kallnat.
- Rör under tiden krämens margarin och florsocker vitt och poröst, gärna med elvisp. Blanda ner äggulan och smaksättningen. Rör till en slät smörkräm och smaka av med kakaopulver som måste siktas ner i krämen.
- Dela kakan i 3 bottnar. Bred kräm mellan bottnarna och lägg ihop dem. Blanda glasyren och pensla den över och runt hela kakan.
Garnera i t ex blommönster med mandlar.
Publicerat den
15 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar