Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Arroz con pollo

(2 kommentarer)  
Arroz con pollo Arroz con pollo
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När jag lagade detta så hade jag inte i några oliver eller ärter, då inte alla tyckte om det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i 8 bitar. Skala och finhacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar.
  2. Hetta upp oljan i en stor stekgryta. Krydda kycklingbitarna med salt och peppar och bryn dem fint bruna på alla sidor. Ta upp kycklingen ur grytan.
  3. Lägg i löken och paprikan och fräs tills lök och paprika är mjuka. Tillsätt riset, saffranet, paprikapulvret, timjanen, de krossade vitlöksklyftorna, de krossade tomaterna med sitt spad och buljongen. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg ner kycklingbitarna i riset och låt grytan puttra på svag värme under lock i 20 minuter.
  5. Rör ner ärterna och de skivade oliverna. Ta grytan från värmen och låt den stå, täckt med lock, ca 5 minuter.
  6. Servera med överströdd persilja.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • fiona84 15 juni 2009

    helt ok men inte så god som jag trodde det skulle vara

  • honeybun22 7 april 2011

    Jag gör den hemma, men vi änvändar inte timjan. Cilantro är bäst och LITE kummin. Ingen tomatsås heller. Jag brukar starta med sofrito i oljan : gullök, vitlök, grön paprika cilantro/curiander och lite oregano, sen tillsätta kycklingsbitar, ris, saffan med lite kummin, och då vatten. Man behöver ingen ärter heller, roda grillad paprika är bäst också! Lycka till! Min mormor har gjort den som jag beskiver tusen gånger och jag älskar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.