Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Åsa´s Saffranslängd med vit choklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Går att göra småbullar i pappersformar också. Rulla då ihop degen inte vik två gånger. Grädda då kortare tid.

Ingredienser

Instruktioner

1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37°C. 2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner saffran med salt och socker. 3. Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg. 4. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter. 5. Sätt ugnen på 175° C. Kavla ut halva degen på mjölad arbetsbänk till en platta, ca 30x40 cm. 6. Bre ut hälften av matfettet ovanpå och strö över hälften av den vita chokladen (hackad) och hälften av sockret. Vik samman degen två gånger till en längd. 7. Gör likadant med den andra halvan av degen. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 8. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 9. Grädda i mitten av ugnen i 25–30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Carolair 14 november 2010

    Brukar göra detta inför varje advent. Det är alltid uppskattat och väldigt gott! Jag brukar göra 3 längder istället för 2 för att de ska vara lite mindre och mer lätthanterliga (de ryms ändå på en plåt), men det är en smaksak...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.