Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Eget Asiatiskt recept , fräsht och lagom starkt så alla kan njuta av det . Vill man tuffa till det lite så ökar man på med chilin och sambalolek .

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att marinera räkorna med Sambal olek , 2 msk olivolja och lime i en skål . Strimla morot och purjolöken i ca 10 cm långa strimlor . Skiva upp paprikorna och champinjonerna i bitar . Krossa vitlöken , ta ur kärnorna i spanska pepparn sedan hackar du båda till mindre bitar . Tillagning : Fräs dom marinerade räkorna hastigt i 1 msk olivolja i en het panna . Ta upp räkorna och lägg dom i en skål till senare . Lägg i alla grönsakerna i den heta pannan och fräs dom i den heta vätskan som blev kvar ifrån räkorna . Tillsätt dom resterande indigrienserna , låt puttra ihop i ca 15 minuter . Krydda med salt , vitpeppar , svartpeppar och lite socker . Om du vill ha en hetare Asiata så lägg till 1 st spansk peppar . Servera tillsammans med äggnudlar och garnera gärna med det yttre bladet i purjolöken som du fin-strimlar .

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • misstoso 20 maj 2009

    Det här var riktigt gott! Mycket ingredienser och det tog lite tid men det var det helt klart värt! Rekommenderas!

  • Davotti 21 januari 2013

    Supergott! Jag hade inte alla ingredienser (grädde fick ersättas av lite mer kokosmjölk och fisksoja fick bli lite vanlig soja). Sambal Oelek tog jag bara två tsk istället för 2 msk, men det räckte tyckte vi :-)!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.