Instruktioner
Börja med att marinera räkorna med Sambal olek , 2 msk olivolja och lime i en skål .
Strimla morot och purjolöken i ca 10 cm långa strimlor . Skiva upp paprikorna och champinjonerna i bitar .
Krossa vitlöken , ta ur kärnorna i spanska pepparn sedan hackar du båda till mindre bitar .
Tillagning :
Fräs dom marinerade räkorna hastigt i 1 msk olivolja i en het panna . Ta upp räkorna och lägg dom i en skål till senare .
Lägg i alla grönsakerna i den heta pannan och fräs dom i den heta vätskan som blev kvar ifrån räkorna .
Tillsätt dom resterande indigrienserna , låt puttra ihop i ca 15 minuter . Krydda med salt , vitpeppar , svartpeppar och lite socker .
Om du vill ha en hetare Asiata så lägg till 1 st spansk peppar .
Servera tillsammans med äggnudlar och garnera gärna med det yttre bladet i purjolöken som du fin-strimlar .
Det här var riktigt gott! Mycket ingredienser och det tog lite tid men det var det helt klart värt! Rekommenderas!
Supergott! Jag hade inte alla ingredienser (grädde fick ersättas av lite mer kokosmjölk och fisksoja fick bli lite vanlig soja). Sambal Oelek tog jag bara två tsk istället för 2 msk, men det räckte tyckte vi :-)!