Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk färs i salladsblad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ketjap manis är en indonesisk soja som är stark och söt. Servera på ett salladsblad och var och en kan toppa med hackad mango, avokado och nötter. Kan kompletteras med ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stor panna. Fräs chili, ingefära och vitlök hastigt utan att det tar färg. Tillsätt quornfärs och de rivna morötterna och låt fräsa i ytterligare 4-5 minuter på medelvärme. Häll i fisksås och ketjap manis och låt det hastigt koka in. Garnera med koriander.
  2. Lägg torrostade jordnötter, tärnad mango och avokado i separata småskålar. Plocka bladen från salladshuvudet och lägg på ett fat. Låt var och en fylla salladsblad med färs och toppa med jordnötter, mango och avokado.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.