Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk falukorv

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

När man har lite tid, och en bit tråkig falukorv i kylen kan man laga en avancerad men ändå lätt asiatisk rätt. Krispiga bitar av falukorv tillsammans med en enkel men god sås, ovan på ris. En trevlig och annorlunda rätt som är både god och snabb!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp ris enligt förpackningen.
  2. Hacka chili på snedden, ganska små bitar, gör samma sak med skalade morötter och salladslök fast lite större bitar. Dela paprikan i långa smala bitar.
  3. Häll sesamfrön i en djup tallrik. Skär falukorven i stavar och täck med sesamfrön. Använd en het panna med lite olivolja i för att steka falukorven. Du kommer behöva tillsätta mer olivolja efter hand. Det kan skvätta en del, vill man absolut undvika det kan man strö på sesamfrön efteråt istället. Stek stavarna runtom till de fått en fin yta, låt sedan vila på hushållspapper. Strö gärna över mer sesamfrön då.
  4. Woka morötterna först i lite 1 msk olivolja. Efter en minut tillsätt lök och chili, efter ytterligare en minut, tillsätt paprikan. Ha hög värme och rör ofta. Skaka kokosmjölken väl och häll de sedan över grönsakerna. Låt koka upp, smaksätt med currypaste och smaka av.
  5. Servera nykokt ris med en god grönsaksås och med krispiga falukorvbitar ovanpå. Riv skalet från en lime överst. Låt sedan de som vill pressa limesaft över.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • nilha 25 oktober 2009

    Spännande variant av falukorv även om vi lyckades få den väldigt stark och inte fick fram så mycket smak. Gick relativt snabbt. 20 min så var ris och mat klar men då stekte vi i två pannor!

  • olrob56 21 januari 2011

    Var i asien kan man äta denna falukorv?

  • Ulrika91 21 januari 2011

    olrob56: Både du och jag vet att man inte kan äta denna falukorv någonstans i Asien. Däremot är falukorven smaksatt med asiatiska smaker.

  • johannariffer 21 januari 2011

    Falukorv tycker jag inte alls om. Den är i min smak mycket ä....lig. Jag gjorde samma recept med kycklingkött! Det blev väldans gott. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.