Fiskfilén får ett exotiskt utseende om den serveras med frästa eller wokade grönsaker och kryddas med kinesiska kryddor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj fyra bitar aluminiumfolie med olja, tillräckligt stora för att rymma filéerna. Lägg aluminiumfoliet på en plåt. Lägg en fiskfilé på varje foliebit. Häll över vitt vin på varje filé och tillslut foliet ordentligt. Baka fisken i ugnen i 20 minuter.
- Skala och pressa vitlöken. Skala och riv ingefäran fint. Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Ansa och skär purjolökarna i tunna strimlor.
- Hetta upp de båda oljorna i en teflonstekpanna eller wok. Tillsätt vitlök och ingefära. Fräs under omrörning i 2 minuter. Tillsätt fem kryddor, socker, soja, risvinsvinäger och morötter. Bryn under omrörning i 3 minuter. Tillsätt purjolök och bryn ytterligare 2 minuter.
- Lägg upp fisken med sin sky på uppvärmda tallrikar. Lägg de wokade grönsakerna ovanpå och servera genast.
Publicerat den
29 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar