Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk fiskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fiskfilén får ett exotiskt utseende om den serveras med frästa eller wokade grönsaker och kryddas med kinesiska kryddor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj fyra bitar aluminiumfolie med olja, tillräckligt stora för att rymma filéerna. Lägg aluminiumfoliet på en plåt. Lägg en fiskfilé på varje foliebit. Häll över vitt vin på varje filé och tillslut foliet ordentligt. Baka fisken i ugnen i 20 minuter.
  2. Skala och pressa vitlöken. Skala och riv ingefäran fint. Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Ansa och skär purjolökarna i tunna strimlor.
  3. Hetta upp de båda oljorna i en teflonstekpanna eller wok. Tillsätt vitlök och ingefära. Fräs under omrörning i 2 minuter. Tillsätt fem kryddor, socker, soja, risvinsvinäger och morötter. Bryn under omrörning i 3 minuter. Tillsätt purjolök och bryn ytterligare 2 minuter.
  4. Lägg upp fisken med sin sky på uppvärmda tallrikar. Lägg de wokade grönsakerna ovanpå och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.