Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk fläskfilé till buffén

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 13 timmar 15 minuter
Skriv ut

Smaskens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg fläskfilén i en ugnsfast form och lägg i smöret. Sätt en köttermometer i tjockaste delen av fläskfilén och sätt in den i varm ugn. Stek 30-40 minuter, tills termometern visar 65°,Låt kallna.
  3. Blanda vatten och salt till marinad 1 och värm upp under omrörning tills vattnet blir ljummet och saltet löses upp. Lägg i de hela korianderknippena, med rot.
  4. Lägg den kalla ugnstekta fläskfilén i marinad 1. Täck över med plastfolie och marinera i kylen minst 12 timmar.
  5. Rör ihop alla ingredienser till marinad 2 och blanda väl.
  6. Ta upp fläskfilén ur marinad 1 och låt den rinna av väl.
  7. Skiva den i tunna skivor. Bred ut fläskfiléskivorna på ett serveringsfat. Skeda över marinad 2 så att köttet täcks av marinad.
  8. Marinera i rumstemperatur i 30 minuter. Servera.
  9. Det går bra att byta ut koriandern mot rosmarin och i så fall fungerar det bra och utesluta ingefära och chili och tillsätta 2 hackade torkade tomater.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • katarinagustafsson 6 januari 2010

    Vet inte om det funkade men här kommer receptet igen kanske......

  • susanne62 28 maj 2010

    hade detta till studentfesten,blev för mycket saltsmak i köttet. Mitt tips tar lite mindre salt i mariaden

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.