Lägg fläskfilén i en ugnsfast form och lägg i smöret. Sätt en köttermometer i tjockaste delen av fläskfilén och sätt in den i varm ugn. Stek 30-40 minuter, tills termometern visar 65°,Låt kallna.
Blanda vatten och salt till marinad 1 och värm upp under omrörning tills vattnet blir ljummet och saltet löses upp. Lägg i de hela korianderknippena, med rot.
Lägg den kalla ugnstekta fläskfilén i marinad 1. Täck över med plastfolie och marinera i kylen minst 12 timmar.
Rör ihop alla ingredienser till marinad 2 och blanda väl.
Ta upp fläskfilén ur marinad 1 och låt den rinna av väl.
Skiva den i tunna skivor. Bred ut fläskfiléskivorna på ett serveringsfat. Skeda över marinad 2 så att köttet täcks av marinad.
Marinera i rumstemperatur i 30 minuter. Servera.
Det går bra att byta ut koriandern mot rosmarin och i så fall fungerar det bra och utesluta ingefära och chili och tillsätta 2 hackade torkade tomater.
Vet inte om det funkade men här kommer receptet igen kanske......
hade detta till studentfesten,blev för mycket saltsmak i köttet. Mitt tips tar lite mindre salt i mariaden