Fläskkarrén, som steks till 80° innertemperatur, tar lite längre tid i ugnen än skinksteken som bara steks till 70°.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Skär ett tvärgående snitt, ca 3 cm djupt, på karrén. Skär ytterligare två snitt tvärs över på diagonalen så att ett kryss bildas. Blanda samman marinaden och pensla köttet med den.
- Lägg köttet på ett ugnssäkert fat med den sidan som inte är snittad uppåt. Stek mitt i ugnen ca 20 min. Häll vattnet i formen. Vänd och pensla köttet igen, sätt i en köttermometer och stek ytterligare ca 40 min tills innertemperaturen är 80°. Pensla under tiden med mer marinad. Lägg över folie om den blir för mörk. Strö över sesamfrön när köttet är färdigstekt. Låt det vila 15 min innan det skärs upp.
- Sila skyn och blanda den med köttbuljong till 4 dl vätska. Häll det i en kastrull, blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner det i vätskan. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Servera köttet med såsen, kokt ris blandat med tärnad färsk mango och wokade grönsaker.
Publicerat den
28 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar