Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk köttsallad

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Enkel och supergod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd bara halva marinaden, spara resten till dressing.
  2. Snitta köttet lätt diagonalt på båda sidor så det bildar ett korsmönster, och lägg köttet i en panna som är tillräckligt stor för köttet.
  3. Lägg vitlök, ingefära, salladslök, chili och socker i en stor skål och krossa till en puré (jag använder ibland en mixer för det). Lägg till sojan, limejuicen, sesamfröoljan och 3 msk vatten. Rör tills sockret har smält. Häll hälften av marinaden över köttet, täck över och låt marinera i kylen i 1-2 timmar. Vänd många gånger för att det ska marineras jämnt.
  4. Värm grillen. Lägg köttet på den varma grillen och grilla till önskad smak och konsistens. 4-6 minuter per sida för medium (63 grader).
  5. För över köttet till en skärbräda och låt vila i 3 minuter. Skär tunna skivor (så tunna du kan) genom att hålla kniven i 45 graders vinkel över köttet. Skär av fibrerna (inte längs med fibrerna).
  6. Servera köttet på en salladsbädd med ingredienser som du själv tycker om, t ex tomater, tunna lökskivor, tunna gurkbitar, eller annan grönsak. Häll den sparade dressingen/marinaden över salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.