Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk kotlettrulle

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Prova detta enkla sätt att göra en asiatisk rätt av en bit kotlett. Den får goda smaker av chili och ingefära och ett knaprigt sesamtäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett. Skär ett snitt på 3 cm och skär upp kotletten till en platta.
  2. Skala ingefäran och riv den fint. Skölj, kärna ur och hacka chilifrukten fint. Skala och pressa vitlöken. Blanda ingefära och chili med ost och pressad vitlök.
  3. Bred in ostblandningen på kotletten och rulla ihop den på samma håll som den har skurits upp. Lägg kotletterna i den ugnsfasta formen. Salta. Blanda soja och honung och pensla kotlettrullen med blandningen.
  4. Sätt in kotletten i ugnen och stek i ca 1 timma och 15 minuter tills kotlettens innertemperatur är 75 grader. Strö över sesamfröna när det återstår 5 minuter av stektiden. Ta ut kotletten och låt den vila i 5 minuter. Skär kotletten i 1-2 cm tjocka skivor. Servera med nudlar och resten av glaseringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.