Prova detta enkla sätt att göra en asiatisk rätt av en bit kotlett. Den får goda smaker av chili och ingefära och ett knaprigt sesamtäcke.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett. Skär ett snitt på 3 cm och skär upp kotletten till en platta.
- Skala ingefäran och riv den fint. Skölj, kärna ur och hacka chilifrukten fint. Skala och pressa vitlöken. Blanda ingefära och chili med ost och pressad vitlök.
- Bred in ostblandningen på kotletten och rulla ihop den på samma håll som den har skurits upp. Lägg kotletterna i den ugnsfasta formen. Salta. Blanda soja och honung och pensla kotlettrullen med blandningen.
- Sätt in kotletten i ugnen och stek i ca 1 timma och 15 minuter tills kotlettens innertemperatur är 75 grader. Strö över sesamfröna när det återstår 5 minuter av stektiden. Ta ut kotletten och låt den vila i 5 minuter. Skär kotletten i 1-2 cm tjocka skivor. Servera med nudlar och resten av glaseringen.
Publicerat den
4 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar