- Serverar: 10 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Kyckling är gott om man gör det på rätt sätt.
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär filéerna i 3 delar på längden. Krydda med grillkrydda runt om.
- 2. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs vitlök och chilifrukt i oljan i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen, tillsätt lime och vatten.
- 3. Stek kycklingen, eller grilla i grillpanna, så att den får stekyta. Lägg över den i en ugnssäker form och häll över vitlöks- och chilioljan.
- 4. Tillaga kycklingen i ugnen tills den är genomstekt, 8-12 minuter beroende på storlek. Strö över koriander precis före servering.
Publicerat den
1 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Grymt god kyckling! Jag hade ingen chili, tog sambal oelek istället och det blev bra. God rostad smak av vitlöken.
Jätte saftig och god ! Vi hade jasminris till, trodde det skulle bli torrt, men det blev jättegott och det var mycket smak på maten:-)
Har lite svårt för grillkrydda så jag använde Santa Marias Coriander & Chili i stället. Passade perfekt med de andra smakerna. Rörde ihop en kall limesås till (2 dl matlagningsyoghurt, rivet skal av en lime + saft av en halv lime, salt, peppar, 2-3 tsk honung). Blev väldigt gott och gästerna var mycket nöjda :-)