Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk kyckling

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kyckling är gott om man gör det på rätt sätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär filéerna i 3 delar på längden. Krydda med grillkrydda runt om.
  2. 2. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs vitlök och chilifrukt i oljan i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen, tillsätt lime och vatten.
  3. 3. Stek kycklingen, eller grilla i grillpanna, så att den får stekyta. Lägg över den i en ugnssäker form och häll över vitlöks- och chilioljan.
  4. 4. Tillaga kycklingen i ugnen tills den är genomstekt, 8-12 minuter beroende på storlek. Strö över koriander precis före servering.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • jaderqvist 4 april 2008

    Grymt god kyckling! Jag hade ingen chili, tog sambal oelek istället och det blev bra. God rostad smak av vitlöken.

  • Heisjo 13 september 2009

    Jätte saftig och god ! Vi hade jasminris till, trodde det skulle bli torrt, men det blev jättegott och det var mycket smak på maten:-)

  • Norton5 29 oktober 2014

    Har lite svårt för grillkrydda så jag använde Santa Marias Coriander & Chili i stället. Passade perfekt med de andra smakerna. Rörde ihop en kall limesås till (2 dl matlagningsyoghurt, rivet skal av en lime + saft av en halv lime, salt, peppar, 2-3 tsk honung). Blev väldigt gott och gästerna var mycket nöjda :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.