- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett enkelt men lyxigt recept - en riktig festmåltid.
Instruktioner
- Skär köttet i skivor, ca 1 cm tjocka. Bryn det hastigt i margarin i en het stekpanna så att det får färg.
Salta och peppra. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och sätt genast in det i kylen.
- Såsen: Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Fräs det i olja i en kastrull.Tillsätt ingefära, soja, rödvin, vatten, kalvfond, honung och sambal oelek.
- Låt såsen koka i ca 10 minuter. Rör ner idealmjöl.
Låt såsen koka någon minut till. Smaka om styrkan är tillräcklig.
- Vid serveringen: Sätt ugnen på 225 grader. Värm mango chutney och ingefära i en liten kastrull.
Stek köttet i mitten av ugnen i ca 20 minuter om man vill ha genomstekt kött, annars kortare.
Pensla mango chutney över köttet. Värm såsen.
- Servera med rotsakspytt.
Publicerat den
8 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott, har gjort detta ett par gånger
Tack för en god middag! Det här kommer vi att göra fler gånger.