Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk oxfilé

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett enkelt men lyxigt recept - en riktig festmåltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i skivor, ca 1 cm tjocka. Bryn det hastigt i margarin i en het stekpanna så att det får färg. Salta och peppra. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och sätt genast in det i kylen.
  2. Såsen: Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Fräs det i olja i en kastrull.Tillsätt ingefära, soja, rödvin, vatten, kalvfond, honung och sambal oelek.
  3. Låt såsen koka i ca 10 minuter. Rör ner idealmjöl. Låt såsen koka någon minut till. Smaka om styrkan är tillräcklig.
  4. Vid serveringen: Sätt ugnen på 225 grader. Värm mango chutney och ingefära i en liten kastrull. Stek köttet i mitten av ugnen i ca 20 minuter om man vill ha genomstekt kött, annars kortare. Pensla mango chutney över köttet. Värm såsen.
  5. Servera med rotsakspytt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ismo10 22 juli 2008

    Supergott, har gjort detta ett par gånger

  • festmaten 18 oktober 2008

    Tack för en god middag! Det här kommer vi att göra fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.