Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk råbiff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är oerhört viktigt att använda nymald köttfärs. Gå till en saluhall eller till charkavdelningen i en mataffär och be att de mal ner kött av bra kvalité. Förvara köttet kallt tills det ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta sesamfrön i en torr het stekpanna. Låt dem svalna på hushållspapper. Finhacka koriander, finriv vitlök och ingefära. Blanda alla ingredienserna i en skål. Forma till fyra biffar och ställ in i kylen tills det är dags att servera.
  2. Ta fram biffarna, gör en liten grop i varje biff. Knäck ägg och skilj gulan från vitan. Lägg en gula på varje biff. Lägg två salladsblad och en biff på varje tallrik och strö över sesamfrön. Det går även att halstra biffarna lätt innan du garnerar dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.