Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk rissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rött ris finns i asiatiska eller välsorterade livsmedelsbutiker och har en härligt nötig smak. Det går också bra med svart ris eller fullkornsris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp rött ris och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme under lock cirka 15 minuter. Smula i buljongtärningen och koka ytterligare 15 minuter. Riset ska bli mjukt men ändå ha lite tuggig konsistens. Häll av och skölj riset i kallt vatten, låt rinna av.
  2. Koka det långkorniga riset enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.
  3. Ansa och skiva löken. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Strimla kycklingen. Strimla limebladen tunt.
  4. Fräs lök och chili i oljan 1-2 minuter, blanda med risen i en skål. Tillsätt kyckling och plockade korianderblad.
  5. Salladssås: Skrubba limen i ljummet vatten, riv skalet och pressa juicen. Blanda med socker och fisksås. Vänd in dressingen i rissalladen.
  6. Toppa salladen med limeskivor och jordnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.