Rött ris finns i asiatiska eller välsorterade livsmedelsbutiker och har en härligt nötig smak. Det går också bra med svart ris eller fullkornsris.
Instruktioner
- Mät upp rött ris och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme under lock cirka 15 minuter. Smula i buljongtärningen och koka ytterligare 15 minuter.
Riset ska bli mjukt men ändå ha lite tuggig konsistens. Häll av och skölj riset i kallt vatten, låt rinna av.
- Koka det långkorniga riset enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.
- Ansa och skiva löken.
Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
Strimla kycklingen.
Strimla limebladen tunt.
- Fräs lök och chili i oljan 1-2 minuter, blanda med risen i en skål. Tillsätt kyckling och plockade korianderblad.
- Salladssås:
Skrubba limen i ljummet vatten, riv skalet och pressa juicen. Blanda med socker och fisksås. Vänd in dressingen i rissalladen.
- Toppa salladen med limeskivor och jordnötter.
Publicerat den
12 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar